Dowiedz się, jak:
zainstalować i konserwować grill
rozpalić i podtrzymać odpowiedni ogień
grillować różne rodzaje potraw - od mięsa i drobiu, przez owoce morza i warzywa, aż po owoce i desery
przyrządzać na ruszcie egzotyczne dania
Z tą książką upieczesz kilka pieczeni przy jednym ogniu - wzniesiesz się na wyżyny kulinarnego kunsztu, będziesz się świetnie bawił i wreszcie dobrze sobie podjesz! Coraz cieplejsze dni i noce sprzyjają biesiadowaniu pod chmurką i to właśnie grill coraz częściej jest gwiazdą ogrodowych imprez. Potrawy pieczone na ruszcie świetnie smakują, są proste do przyrządzenia i - jak twierdzą dietetycy - zdrowsze, bo zawierają mniej tłuszczu. A grillować można prawie wszystko: rozmaite mięsa i ryby, warzywa, a nawet owoce.
Przygotuj się do grillowania - poznaj grillowy żargon, wybierz odpowiedni grill i naucz się rozpalać oraz podtrzymywać ogień.
Żyj ze smakiem - zaopatrz swoją spiżarnię w potrzebne zioła, przyprawy, nacierki, oleje aromatyzowane i marynaty.
Stare, ale jare, czyli klasyka grilla - zacznij od kiełbasek, hamburgerów, szaszłyków oraz żeberek i zachwyć gości ich wspaniałym, oryginalnym smakiem.
Rozwiń swoje umiejętności - osiągnij mistrzostwo, korzystając z naszych wskazówek dotyczących grillowania wieprzowiny, wołowiny, drobiu, jagnięciny, ryb, warzyw i... owoców.
Szczegóły
Tytuł: Grillowanie dla bystrzakówAutor: Rama Marie, Mariani John
Wydawnictwo: Helion
Seria: Dla Bystrzaków
ISBN: 9788324625062
Tytuł oryginału: Grilling for Dummies
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Lipa Michał
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 328
Format: 18.0x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.59 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Narzędzia tortur
Bellona
Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Ewangeliarz z komentarzami Jana Pawła II
Wydawnictwo M
Faktotum
Noir Sur Blanc
Prawdziwe początki Bożego Narodzenia
Wydawnictwo Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego
Listonosz
Noir Sur Blanc
Z szynką raz!
Noir Sur Blanc