Chociaż dzisiaj nie ma potrzeby robienia zapasów, a sklepowe półki są pełne, to domowe przetwory cieszą się coraz większym powodzeniem. Wiadomo, własne wyroby nie zawierają sztucznych dodatków, od których chętnie uciekamy we współczesnym, skażonym chemią świecie. Okres od wczesnej wiosny do późnej jesieni to czas, kiedy przyroda budzi się do życia, dojrzewa i wydaje owoce. Warto ten czas wykorzystać i zamknąć w słoikach skarby natury. Istnieje powszechne przekonanie, że z robieniem przetworów jest dużo pracy. Tak naprawdę, to tylko nieliczne z nich są czasochłonne, większość robi się łatwo, szybko i przyjemnie. Satysfakcja murowana, a w dodatku w zimie różne smakołyki bez sztucznych konserwantów będą zawsze pod ręką. Niniejszy tom z serii "Biblioteczka Poradnika Domowego" przedstawia ponad 160 sprawdzonych przepisów na przetwory do domowej spiżarni: marynaty, kiszonki, dżemy, konfitury, powidła, marmolady, sosy, sałatki.
Szczegóły
Tytuł: Przetwory do spiżarniPodtytuł: 166 przepisów
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Seria: BIBLIOTECZKA PORADNIKA DOMOWEGO
ISBN: 9788378391227
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 176
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.42 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Tajemnicza Wyspa Wielkanocna
Zysk i S-ka
Gdyby cała Afryka
Agora
Podróże ekstremalne
G+J Gruner+Jahr Polska
Sałatka w 15 minut
Prószyński i S-ka
Ciasta z owocami
Prószyński i S-ka
Przepisy czytelników
167 przepisów. Wydanie specjalne 6/2012
167 przepisów. Wydanie specjalne 6/2012
Prószyński i S-ka
Wyśmienite pieczenie
165 przepisów
165 przepisów
Prószyński i S-ka
Pojechane podróże 2
Travelbrain
Naleśniki, placki, omlety
Prószyński i S-ka