Naleśniki, omlety i placki uważane są za desery i potrawy jarskie. Nie całkiem słusznie. Nie rezygnując w naszym poradniku z tradycyjnie podawanych na słodko omletów, naleśników czy racuchów, podajemy też przepisy na ich wersje pikantne, mniej znane czy też mniej popularne na polskich stołach. Sięgnąć tu trzeba było do kuchni krajów, z których przywędrowały. Polecane dania należą do różnych tradycji - omlety i naleśniki bardziej wytwornej i bogatej, racuchy uboższej, chłopskiej.
Szczegóły
Tytuł: Naleśniki, placki, omletyAutor: Opracowanie zbiorowe
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
ISBN: 9788378395430
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 176
Format: 16.5x23.5 cm
Oprawa: oprawa broszurowa
Waga: 0.42 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Tajemnicza Wyspa Wielkanocna
Zysk i S-ka
Gdyby cała Afryka
Agora
Podróże ekstremalne
G+J Gruner+Jahr Polska
Sałatka w 15 minut
Prószyński i S-ka
Ciasta z owocami
Prószyński i S-ka
Przetwory do spiżarni
166 przepisów
166 przepisów
Prószyński i S-ka
Przepisy czytelników
167 przepisów. Wydanie specjalne 6/2012
167 przepisów. Wydanie specjalne 6/2012
Prószyński i S-ka
Wyśmienite pieczenie
165 przepisów
165 przepisów
Prószyński i S-ka
Pojechane podróże 2
Travelbrain
Słodkie co nieco
Prószyński i S-ka