Wieprzowina, wołowina, baranina, dziczyzna czy też drób właściwe przygotowanie nie tylko konserwuje mięso, ale i poprawia jego smak.
W swojej książce doświadczony masarz prezentuje, jak prawidłowo solić, peklować, suszyć, wędzić i gotować mięso, jak przygotować wysokiej jakości wędzonki: szynki, boczek, żeberka, schab, golonkę, łopatkę i wiele innych smakołyków.
Zawarte w książce porady i ponad 100 zdjęć ilustrujących procesy peklowania i wędzenia pozwolą nam uniknąć błędów i sprawią, że przygotowanie wyrobów będzie bardzo proste.
Szczegóły
Tytuł: Wędzenie oraz domowy wyrób wędlin z płytą CDAutor: Gahm Bernhard
Wydawnictwo: Rea
ISBN: 9788375445480
Tytuł oryginału: Fleisch pokeln und rauchern
Język oryginału: niemiecki
Tłumacz: Mac Renata
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 128
Format: 17.0x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.48 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Mężczyzna od A do Z
Helion
Potrawy z jaj. W kuchni
Olesiejuk
Dania z piekarnika. W kuchni
Olesiejuk
Arduino w akcji
Helion