Jedzenie, w którym ucieleśnia się dialektyczny związek naszej biologicznej indywidualizacji z naszą społeczną tożsamością, pozwala nam prześledzić procesy, które stanowią o specyfice relacji między nimi w naszych czasach postkapitalizmu i ponowoczesności. Na pierwszy plan wysuwa się tu symboliczne znaczenie pola emocjonalnego otaczającego ciało i związane z nim czynności.
Fragment Wprowadzenia
Szczegóły
Tytuł: Antropologia praktyk kulinarnych Tom 5Wydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu Warszawskiego
Seria: PONGO
ISBN: 9788323508458
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 364
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.52 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Przejrzystość zła
Sic!
Europa i ludy bez historii
Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego
Antropologia doświadczenia
Z epilogiem Clifforda Geertza
Z epilogiem Clifforda Geertza
Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego
Antropologia sztuk widowiskowych
Artyzm, wirtuozeria i interpretacja w perspektywie międzykulturowej.
Artyzm, wirtuozeria i interpretacja w perspektywie międzykulturowej.
Wydawnictwo Uniwersytetu Warszawskiego
Zło
Czytelnik
Antropologia twórczości słownej
zagadnienia i wybór tekstów
zagadnienia i wybór tekstów
Wydawnictwo Uniwersytetu Warszawskiego
Dynamika kapitalizmu
Aletheia
Jak czytać literaturę
Aletheia
Historia kuchni
Aletheia
Nie dla zysku
Dlaczego demokracja potrzebuje humanistów
Dlaczego demokracja potrzebuje humanistów
Fundacja Kultura Liberalna