Najbardziej ogólnie JAKOŚĆ to stopień spełniania stawianych wymagań. Mamy z nią do czynienia wszędzie wokół. Jakość życia, produktu, usługi musimy jakoś ją wyrazić, ocenić by móc dążyć do jej poprawy W tej monografii rozpatruje się szczegółowo pięć podstawowych kamieni milowych rozwoju wiedzy o jakości, którymi są:
1. KWALITOLOGIA system porządkowania informacji o jakości
2. WARTOŚCIOWANIE ilościowe wyrażanie poziomów jakości
3. INŻYNIERIA JAKOŚCI metodologia obliczania jakości optymalnej
4. JAKOŚĆ ŻYCIA jej odmiany i propozycje poprawy
5. PRZEMIANY JAKOŚCIOWE w naszych organizmach i otaczającej przyrodzie
Razem poznanie tych 5. obszarów pozwala i stwarza możliwości dążenia do ciągłej poprawy jakości, a to powinni mieć na uwadze specjaliści wszelkich zawodów stykających się na co dzień z zagadnieniami jakości oraz działacze społeczni i polityczni zaangażowani we wzmocnienie gospodarki i poprawę bytu społeczeństwa.
Szczegóły
Tytuł: Różne odmiany jakości i ich praktyczne wykorzystanieAutor: Kolman Romuald
Wydawnictwo: Placet
ISBN: 9788374881753
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 488
Format: 16.0x23.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.73 kg