Ciasta i ciasteczka to niekończący się temat. W tej książce chcieliśmy wam pokazać, że dieta bezglutenowa nie jest powodem, dla którego nie mielibyście jeść makowca na Boże Narodzenie czy mazurków na Wielkanoc.
Nie wyobrażamy sobie, by nietolerancja glutenu miała kogoś pozbawić tak pysznego jedzenia, jakim są kluchy. Jeśli nauczycie się robić bezglutenowe kluchy, to tak naprawdę Wasza kuchnia w niczym nie będzie odbiegać od zwykłej kuchni ludzi nie będących na żadnej diecie.
Tajemnica bezglutenowych bułeczek polega na tym, że najsmaczniejsze są świeże, najlepiej jedzone tego samego dnia, w którym były pieczone. Żeby to było możliwe, przygotowanie ich musi być proste i szybkie. Wszystkie nasze przepisy są łatwe, aby mógł je wykonać każdy.
Nie wyobrażamy sobie, by nietolerancja glutenu miała kogoś pozbawić tak pysznego jedzenia, jakim są kluchy. Jeśli nauczycie się robić bezglutenowe kluchy, to tak naprawdę Wasza kuchnia w niczym nie będzie odbiegać od zwykłej kuchni ludzi nie będących na żadnej diecie.
Tajemnica bezglutenowych bułeczek polega na tym, że najsmaczniejsze są świeże, najlepiej jedzone tego samego dnia, w którym były pieczone. Żeby to było możliwe, przygotowanie ich musi być proste i szybkie. Wszystkie nasze przepisy są łatwe, aby mógł je wykonać każdy.
Szczegóły
Tytuł: 120 przepisów bezglutenowychPodtytuł: które zawsze Ci się udadzą!
Autor: Beata Połatyńska
Wydawnictwo: Food-Pictures
ISBN: 9788393208791
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 176
Format: 17.0x24.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.55 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Zakwas. Technologia w piekarni
Wydawnictwo Naukowe PWN
Roślinny lunchbox dla każdego
Znak Koncept
Wege energia
Septem
Hummusy i pasty
Znak JednymSłowem
Tartine Bread. Chleb z najlepszej piekarni świata
Znak JednymSłowem