Zakwas. Technologia w piekarni

Wydawnictwo Naukowe PWN

  • Rok wydania: 2015
  • Format: 15.5 x 24.0 cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
99,00 PLN
Nasza cena
98,26 PLN
Oszczędzasz 1%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



Zakwas
  • Jak zakwas wpływa na jakość pieczywa i jego właściwości odżywcze?
  • Jakie są techniki prowadzenia kwasu pszennego i żytniego?
W książce przedstawiono wyniki badań w zakresie prowadzenia zakwasu -zarówno z perspektywy naukowej, jak i empirycznej - oraz cenne wskazówki praktyczne pomocne w kłopotliwych sytuacjach.

W publikacji uwzględniono zagadnienia takie jak procesy metaboliczne zachodzące podczas fermentacji zakwasu czy też metody biologii molekularnej służące analizowaniu jego mikroflory.

W książce zawarto również informacje dotyczące m.in.:
  • prowadzenia zakwasu żytniego i pszennego,
  • zasad działania urządzeń do produkcji zakwasów wraz z prezentacją ich wad i zalet,
  • możliwości dostosowania metody prowadzenia zakwasu do indywidualnych potrzeb, kultur starterowych do wyprowadzania zakwasów w zakładach piekarniczych.
Niezbędnik wszystkich, którzy chcą opanować sztukę tworzenia optymalnego zakwasu.

Szczegóły

Tytuł: Zakwas. Technologia w piekarni
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN: 9788301182991
Język oryginału: niemiecki
Tłumacz: Błaszczak Agnieszka
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 408
Format: 15.5 x 24.0 cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.696 kg
Redakcja: Brandt Markus, Ganzle Michael

Recenzje