Zakwas
- Jak zakwas wpływa na jakość pieczywa i jego właściwości odżywcze?
- Jakie są techniki prowadzenia kwasu pszennego i żytniego?
W publikacji uwzględniono zagadnienia takie jak procesy metaboliczne zachodzące podczas fermentacji zakwasu czy też metody biologii molekularnej służące analizowaniu jego mikroflory.
W książce zawarto również informacje dotyczące m.in.:
W książce zawarto również informacje dotyczące m.in.:
- prowadzenia zakwasu żytniego i pszennego,
- zasad działania urządzeń do produkcji zakwasów wraz z prezentacją ich wad i zalet,
- możliwości dostosowania metody prowadzenia zakwasu do indywidualnych potrzeb, kultur starterowych do wyprowadzania zakwasów w zakładach piekarniczych.
Szczegóły
Tytuł: Zakwas. Technologia w piekarniWydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN: 9788301182991
Język oryginału: niemiecki
Tłumacz: Błaszczak Agnieszka
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 408
Format: 15.5 x 24.0 cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.696 kg
Redakcja: Brandt Markus, Ganzle Michael