Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach technik technologii żywności i cukiernik.
Autorka wyczerpująco opisała zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cukierniczego oraz typowe wyroby ciastkarskie.
Uczeń ma szansę wykonać samodzielnie każdy rodzaj produktu, korzystając z gotowego przepisu i procedur, które często uwzględniają różnice w wyposażeniu szkolnych pracowni. Kontrolę umiejętności praktycznych wspomagają tabele z zestawieniem wad, które powstały w wyrobach na skutek błędów najczęściej popełnianych w procesie produkcji.
Pytania na zakończenie rozdziałów pozwalają nie tylko sprawdzić wiedzę, lecz także zachęcić ucznia do doskonalenia umiejętności.
W podręczniku zamieszczono liczne ilustracje i zdjęcia.
Autorka wyczerpująco opisała zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cukierniczego oraz typowe wyroby ciastkarskie.
Uczeń ma szansę wykonać samodzielnie każdy rodzaj produktu, korzystając z gotowego przepisu i procedur, które często uwzględniają różnice w wyposażeniu szkolnych pracowni. Kontrolę umiejętności praktycznych wspomagają tabele z zestawieniem wad, które powstały w wyrobach na skutek błędów najczęściej popełnianych w procesie produkcji.
Pytania na zakończenie rozdziałów pozwalają nie tylko sprawdzić wiedzę, lecz także zachęcić ucznia do doskonalenia umiejętności.
W podręczniku zamieszczono liczne ilustracje i zdjęcia.
Kraj produkcji: PL
Producent:
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A.
Aleje Jerozolimskie 96
00-807 Warszawa (PL)
tel: 801220555
email: [email protected]
Szczegóły
Tytuł: Technologie produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Tom II. Część 1Podtytuł: 2013
Autor: Magdalena Kaźmierczak
Wydawnictwo: WSiP
Seria: Technologie produkcji cukierniczej
ISBN: 9788302147180
Kategoria: Podręczniki
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 248
Format: 16.5 x 24.0 cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.38 kg
Kraj produkcji: PL