Podręcznik wyczerpująco opisuje zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cukierniczego oraz typowe wyroby ciastkarskie. Uczeń ma szansę wykonać samodzielnie każdy rodzaj produktu , korzystając z gotowego przepisu i procedur, które często uwzględniają różnice w wyposażeniu szkolnych pracowni.
Kontrolę umiejętności praktycznych wspomagają tabele z zestawieniem wad, które powstały w wyrobach na skutek błędów najczęściej popełnianych w procesie produkcji.
Pytania na zakończenie rozdziałów pozwalają nie tylko sprawdzić wiedzę, lecz także zachęcić ucznia do doskonalenia umiejętności. W podręczniku zamieszczono liczne ilustracje i zdjęcia.
Kontrolę umiejętności praktycznych wspomagają tabele z zestawieniem wad, które powstały w wyrobach na skutek błędów najczęściej popełnianych w procesie produkcji.
Pytania na zakończenie rozdziałów pozwalają nie tylko sprawdzić wiedzę, lecz także zachęcić ucznia do doskonalenia umiejętności. W podręczniku zamieszczono liczne ilustracje i zdjęcia.
Szczegóły
Tytuł: Technologie produkcji cukierniczej. Produkcja wyrobów cukierniczych. Kwalifikacja SPC.01Autor: Magdalena Kaźmierczak
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302147197
Kategoria: Podręczniki
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 304
Format: 16.5 x 24 cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.454 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Zeszyt A5/60k Metallic Rose Gold, kratka
Interdruk