Przygotowanie pieczywa do dystrybucji. Kwalifikacja T.3.4. Podręcznik do nauki zawodu piekarz / technik technologii żywności. Szkoły ponadgimnazjalne
16/2016

WSiP

  • Rok wydania: 2016
  • Format: 17 x 24 cm
  • Oprawa: miękka
Wysyłka:
2 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
65,50 PLN
Nasza cena
59,50 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 38,07 zł



Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu czwartej części kwalifikacji T.3 (Przygotowanie pieczywa do dystrybucji).

W publikacji przybliżono wiedzę dotyczącą jakości pieczywa. Starannie omówiono czynniki, które mają na nią największy wpływ. Zawarto wykaz błędów technologicznych, które pozwalają odkryć przyczynę wad gotowych wyrobów i odpowiednio skorygować proces technologiczny. Opisano także chłodzenie, magazynowanie i transport pieczywa. Wiele uwagi poświęcono metodom krojenia i pakowania wypieków. Zdjęcia i rysunki ułatwiają zrozumienie prezentowanych informacji, a pytania i ćwiczenia do wykonania w praktyce stanowią wsparcie w przygotowaniu do egzaminu. Dodatkowym atutem są liczne ciekawostki, które mogą skłonić uczniów do pogłębiania swojej wiedzy.

Szczegóły

Tytuł: Przygotowanie pieczywa do dystrybucji. Kwalifikacja T.3.4. Podręcznik do nauki zawodu piekarz / technik technologii żywności. Szkoły ponadgimnazjalne
Podtytuł: 16/2016
Autor: Piotr Dominik, Katarzyna Przybylska-Dominik
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302157127
Kategoria: Podręczniki
Podręczniki do Egzaminu kwalifikacji zawodowej

MEN: 16/2016
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Typ: Podręcznik
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 104
Format: 17 x 24 cm
Oprawa: miękka

Recenzje