Pracownia produkcji cukierniczej. Cukiernik / technik technologii żywności. Kwalifikacja T.4. Praktyczna nauka zawodu. Szkoły ponadgimnazjalne

WSiP

  • Rok wydania: 2016
  • Format: 20.5 x 28.5 cm
  • Oprawa: miękka
Wysyłka:
1-3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
81,10 PLN
Nasza cena
73,71 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 68,66 zł



Ćwiczenia praktyczne skierowane do uczniów kształcących się w zawodach cukiernik i technik technologii żywności. Realizują treści z zakresu kwalifikacji T.4 (Produkcja wyrobów cukierniczych).

Publikacja przeznaczona do ćwiczenia praktycznych umiejętności produkcji wyrobów cukierniczych. W każdym rozdziale znajdują się krótki wstęp teoretyczny, którego celem jest przypomnienie najważniejszych informacji, oraz karty pracy, które zazwyczaj zawierają dokładną recepturę produktu i polecenia związane z jego wykonaniem. Konstrukcja pytań w karcie pracy skłania do analizy wykonywanych czynności i wyszukiwania przyczyn ewentualnych niedoskonałości produktu finalnego.

Receptury zawarte w kartach pracy mogą być wykorzystywane także poza szkolną pracownią – do wykonywania domowych wypieków.

Książki z serii Pracownia umożliwiają szlifowanie umiejętności praktycznych i przygotowują do praktycznej części egzaminu.

Szczegóły

Tytuł: Pracownia produkcji cukierniczej. Cukiernik / technik technologii żywności. Kwalifikacja T.4. Praktyczna nauka zawodu. Szkoły ponadgimnazjalne
Autor: Kaźmierczak Magdalena
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302157424
Kategoria: Podręczniki
Technikum
Szkoła branżowa I stopnia

Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Typ: Książka pomocnicza
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 320
Format: 20.5 x 28.5 cm
Oprawa: miękka
Waga: 0.686 kg

Recenzje