Krojenie, filetowanie, flambirowanie, marynowanie to najważniejsze umiejętności kelnerów najwyższej klasy. Fachowe podawanie serów oraz kawy, umiejętne doradzanie gościom to kolejny dowód klasy restauracji oraz jej pracowników. Gdy pracownik skupia się na ogniu i płomieniach i to nie tylko przy flambirowaniu iskra ciekawości i zachwytu udziela się całej restauracji. W tym momencie wiele par oczu śledzi poczynania kelnera. Elegancja i brawura obsługi stanowią sekret, dzięki któremu do restauracji tłumnie przybywają kolejni goście. Książka, poza tym że pokazuje na czym polega obsługa z polotem, zawiera informacje o: krojeniu i filetowaniu, flambirowaniu, marynowaniu, specjalnym nakrywaniu stołu, podawaniu serów, przygotowywaniu i podawaniu kawy.
Szczegóły
Tytuł: Obsługa kelnerska. Klasa mistrzowskaAutor: Wilhelm Gutmayer, Hans Stickler, Heinz Lenger, Kalinka Walter
Wydawnictwo: Rea
ISBN: 9788375445961
Kategoria: Podręczniki
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Typ: Podręcznik
Tłumacz: Grajkowska-Soroka Anna
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 248
Format: 21 x 27.5 cm
Oprawa: twarda
Waga: 1.27 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Menedżer gastronomii Część 1
MOJA Consulting
Menedżer gastronomii Część 2
MOJA Consulting
Ciało nie kłamie
Filia