Nowość wydawnicza, jedyna taka pozycja na polskim rynku.
Ten wyjątkowy poradnik to kompendium wiedzy o zarządzaniu gastronomią w dwóch częściach. Część pierwsza dotyczy: otwierania lokalu, marketingu, menu, obsługi gościa oraz zarządzania jakością. Część druga: zaopatrzenia, kontroli kosztów i zysków, zarządzania siecią lokali oraz zarządzania personelem.
Wiedza zawarta w książce jest wynikiem wielu lat pracy autora na różnych stanowiskach w firmach gastronomicznych. Doświadczenie akademickie i praca jako doradca biznesowy są dodatkową gwarancją, że przedstawione tematy zawierają wiedzę opartą na solidnych biznesowych podstawach i sprawdzoną na polskim rynku. Szerokie doświadczenie zawodowe autora sprawia, że książka ma charakter niezwykle praktyczny.
W poradniku podano wiele przykładów ? wszystkie one są zaczerpnięte z życia. Stanowią fragment polskiej rzeczywistości gastronomicznej i służą za dobrą podstawę do przemyśleń.
?Menedżer gastronomii, podobnie jak poprzednia książka tego autora ?Ciemna strona Gastronomii ? jak skutecznie przeciwdziałać nieuczciwości pracowników?, zawiera przykłady gotowych do zastosowania narzędzi menedżerskich, jest napisana w przystępnej formie, a lekturę uprzyjemniają satyryczne rysunki.
Poradnik ten polecany jest przez ekspertów od zarządzania lokalami gastronomicznymi.
Jan Marek Mołoniewicz (MBA) ? praktyk gastronomii oraz specjalista zarządzania z wieloletnim doświadczeniem w sieciach restauracji w Polsce i za granicą. Znany ekspert i doradca, właściciel firmy szkoleniowej, trener oraz autor poradników biznesowych. Pomysłodawca i wykładowca studiów podyplomowych ?Nowoczesna organizacja i zarządzanie w gastronomii? w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.
Szczegóły
Tytuł: Menedżer gastronomii Część 1Autor: Jan Marek Mołoniewicz
Wydawnictwo: MOJA Consulting
Kod paskowy: 9788393944835
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 263
Format: 17.1x23.9
Oprawa: Miękka
Waga: 0.444 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Psychologia szefa Szef to zawód
Onepress
Menedżer gastronomii Część 2
MOJA Consulting
Jak mówić, żeby dzieci się uczyły w domu i w szkole
Media Rodzina
Jak mówić, gdy dzieci nie słuchają
Media Rodzina