Gdybyście chcieli wybrać się na koniec świata, wystarczy otworzyć tę książkę. Nowa Zelandia urzekła mnie wspaniałymi produktami, których część, jak na przykład wino, jagnięcina, owoce kiwi, oleje z awokado czy miody z manuki, jest już dostępna w Polsce. Zostały one osobno opisane na końcu książki. Zasadniczą część stanowią przepisy na najbardziej lubiane nowozelandzkie potrawy. Znajdzie się tutaj sporo nowych (czasami wręcz szokujących dla Polaków) połączeń smakowych oraz wyjątkowo proste metody gotowania. Liczne opowieści dotyczące historii kraju i jego kulinarnych atrakcji z pewnością pomogą zaplanować podróż i intensywnie przeżyć nowozelandzką przygodę życia.
Szczegóły
Tytuł: Kuchnia Nowej ZelandiiAutor: Zdziech Ilona
Wydawnictwo: Nowy Świat
ISBN: 9788373864856
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 272
Format: 21.5x23.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 1.15 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Paryż praktyczny przewodnik
Pascal
Z działki, z lasu i takie tam
Dwie Siostry
Kuchnia chińska według Goka
Albatros
Puzzle Panorama New Zealand 1000 (39176)
Clementoni