Domowe miękkie, niedojrzewające sery, np. mozzarella, kozi, śmietankowy, świeża maślanka, kefir, jogurt, creme fraîche, masło mają niepowtarzalny smak, któremu nie dorównują gotowe produkty. Ich samodzielne robienie może być niezwykłym hobby, ale przede wszystkim daje pewność, że odżywiamy się zdrowo.
Do wytwarzania wybornego domowego nabiału nie potrzeba profesjonalnie wyposażonej kuchni. Co więcej, większość miękkich serów i innych wyrobów mleczarskich powstaje w ciągu kilku godzin, z produktów, które zazwyczaj mamy pod ręką. Dzięki przejrzystym, prostym instrukcjom zawartym w książce sami przetworzymy świeże mleko i śmietanę w produkty zawierające żywe kultury bakterii.
W książce podano także przepisy na potrawy z nabiałem w roli głównej przekąski, dania główne, przystawki i desery. Krokietami z serem lub ciastem czekoladowym z kwaśną śmietaną mile zaskoczysz niejednego łasucha.
Szczegóły
Tytuł: Domowy wyrób nabiałuAutor: Farrell-Kingsley Kathy
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788377731338
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 216
Oprawa: Miękka
Waga: 0.4 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Liczmy wapń w diecie
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Dziecko
Encyklopedia zdrowia
Encyklopedia zdrowia
Literat
Jak żywić niemowlęta i małe dzieci. Praktyczny poradnik dla rodziców
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Klocki edukacyjne (3679)
Wiek: 3+
Wiek: 3+
Adamigo
Europa mapa podręczna A2 papier
Meridian