Niektórzy mawiają, że najlepsza kawa jest czarna jak piekło, mocna jak śmierć i słodka jak miłość. Ale gatunków i sposób parzenia jest tak wiele, że osoby, które wolą łagodniejsze smaki również znajdą coś dla siebie. Wyśmienity smak kawy zależy zarówno od gatunku, jakości ziaren i wody, ale również od sposobu parzenia. W prezentowanej książce doświadczony barista zdradza tajniki przygotowania tego szlachetnego napoju oraz sposoby jego dekoracji. Prezentuje również sprawdzone przepisy na kawy smakowe i koktajle.
Szczegóły
Tytuł: KawaPodtytuł: Sekrety parzenia. Porady. Przepisy
Autor: Jackowski Szymon
Wydawnictwo: SBM
ISBN: 9788378453420
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 64
Format: 16.2x24.2
Oprawa: Twarda
Waga: 0.37 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Hamlet
Greg
Lektury w klasie IV
Siedmioróg
Bracia Lwie Serce
Nasza Księgarnia
555 pomysłów na dekoracje kwiatowe
Delta W-Z
Kawa 100 przepisów
Bellona
Janko Muzykant
Olesiejuk
Antek
Olesiejuk