Spis treści:
1. Wiadomości wstępne
2. Normy i normalizacja w przetwórstwie żywności
3. Baza surowcowa przetwórstwa spożywczego
4. Składniki żywności
5. Dodatki do żywności
6. Jakość surowców i produktów żywnościowych
7. Opakowania żywności
8. Środki myjące i dezynfekujące wykorzystywane w przetwarzaniu żywności
9. Zastosowanie wody w przetwarzaniu żywności
10. Wymagania higieniczne, bhp oraz ochrony przeciwpożarowej dotyczące obrotu surowcami, dodatkami do żywności oraz materiałami pomocniczymi + Aneks.
1. Wiadomości wstępne
2. Normy i normalizacja w przetwórstwie żywności
3. Baza surowcowa przetwórstwa spożywczego
4. Składniki żywności
5. Dodatki do żywności
6. Jakość surowców i produktów żywnościowych
7. Opakowania żywności
8. Środki myjące i dezynfekujące wykorzystywane w przetwarzaniu żywności
9. Zastosowanie wody w przetwarzaniu żywności
10. Wymagania higieniczne, bhp oraz ochrony przeciwpożarowej dotyczące obrotu surowcami, dodatkami do żywności oraz materiałami pomocniczymi + Aneks.
Szczegóły
Tytuł: Towaroznawstwo spożywczeAutor: Ewa Czarniecka-Skubina
Wydawnictwo: FORMAT AB
ISBN: 9788389184313
Kategoria: Podręczniki
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 192
Format: 17,0x24,0
Oprawa: miękka