Okres od wczesnej wiosny do późnej jesieni to czas, kiedy przyroda budzi się do życia, dojrzewa i wydaje owoce. Warto ten czas wykorzystać i zamknąć w słoikach skarby natury. Istnieje powszechne przekonanie, że z robieniem przetworów jest dużo pracy. Tak naprawdę, to tylko nieliczne z nich są czasochłonne, większość robi się łatwo, szybko i przyjemnie, a satysfakcja murowana. W zimie różne smakołyki bez sztucznych konserwantów są pod ręką. Ważne jest, że nie ma potrzeby ściśle przestrzegać wszystkich podanych przepisów. Po prostu, wystarczy dobrać proporcje składników do własnego smaku.
Późną wiosną, latem i jesienią oczy i podniebienia cieszy obfitość owoców i warzyw. Ułatwia to prowadzenie smakowitej i zdrowej kuchni i urozmaica nasze posiłki.
Wielka sztuka samodzielnego przyrządzania trunków poszła prawie zupełnie w zapomnienie, a szkoda, bo domowe nalewki to prawdziwe przysmaki. Nie ma nic lepszego do kawy czy deseru niż trunek przygotowany przez pana domu.
Szczegóły
Tytuł: Najlepsze przepisy na nalewki i przetworyWydawnictwo: Prószyński i S-ka
ISBN: 9788378395621
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 176
Format: 14.5x20.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.31 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Woda utleniona na straży zdrowia
Hartigrama
Przyprawy z całego świata
Zysk i S-ka
Jan Paweł II Beatyfikacja
Wielka księga wspomnień
Wielka księga wspomnień
Świat Książki
189 Przepisów Siostry Marii
Martel
Magnesy uczą liczyć. Odejmuję
Olesiejuk
Gospodarstwo i życie na wsi
Olesiejuk
Historyjki i opowiastki
Olesiejuk
Zakazane imperium
Muza