Czy wiesz, że piec piekarski ma już ponad 5000 lat? Czy pamiętasz niezapomniany zapach i smak chleba z dzieciństwa?
Dzięki tej książce poznasz nie tylko budowę, ale także historię, tradycje i metody wypieku chleba w najbardziej naturalny sposób. Piece służą także do wypieku wszelkiego rodzaju ciast, deserów, warzyw, zapiekanek, pizzy, a nawet mięs. Kilkanaście oryginalnych i tradycyjnych przepisów zawartych w książce pozwala sprawdzić się doskonale w roli piekarza.
Dzięki przedstawionym tutaj szczegółowym instrukcjom, w zależności od potrzeb i możliwości (także finansowych), można samemu krok po kroku zbudować piec piekarski: począwszy od prostego małego pieca z gliny, przez piec ogrodowy, a skończywszy na murowanym piecu piekarskim w domu. Budowa pieca z tą książką będzie przebiegała bezproblemowo, ponieważ uwzględniono materiały budowlane dostępne na polskim rynku.
Mamy nadzieję, że książka ta zachęci do kontynuowania wspaniałej tradycji wypieku chleba i nie tylko...
Dzięki tej książce poznasz nie tylko budowę, ale także historię, tradycje i metody wypieku chleba w najbardziej naturalny sposób. Piece służą także do wypieku wszelkiego rodzaju ciast, deserów, warzyw, zapiekanek, pizzy, a nawet mięs. Kilkanaście oryginalnych i tradycyjnych przepisów zawartych w książce pozwala sprawdzić się doskonale w roli piekarza.
Dzięki przedstawionym tutaj szczegółowym instrukcjom, w zależności od potrzeb i możliwości (także finansowych), można samemu krok po kroku zbudować piec piekarski: począwszy od prostego małego pieca z gliny, przez piec ogrodowy, a skończywszy na murowanym piecu piekarskim w domu. Budowa pieca z tą książką będzie przebiegała bezproblemowo, ponieważ uwzględniono materiały budowlane dostępne na polskim rynku.
Mamy nadzieję, że książka ta zachęci do kontynuowania wspaniałej tradycji wypieku chleba i nie tylko...
Szczegóły
Tytuł: Piece w ogrodziePodtytuł: Instrukcje budowy pieców kamiennych i glinianych
Autor: Claudia Lorenz-Ladener
Wydawnictwo: Kos
ISBN: 9788376490823
Tytuł oryginału: Holzbacköfen im Garten. Bauanleitungen für Lehm- und Steinöfen
Język oryginału: niemiecki
Tłumacz: Jamrozik Katarzyna
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 176
Format: 16.5x22.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.31 kg
Redakcja: Lorenz-Ladener Claudia
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Ciekawość zakazana!
Amber
Jak odgruzować swój dom
Pascal