Z każdym daniem łączy się cały szereg opowieśći, czas, którego już nie ma, a który powraca za sprawą zapachu i smaku. Tak wspominamy razem z Beatą nasze spotkania, które zawsze łączyły się z jakimś dobrym jedzeniem, bo wśród wielu przyjemności, dobra kolacja w radosnym miejscu i czasie jest wspaniałym kluczem do wspomnień, do tego, co było i na zawsze pozostaje. Książka nosi tytuł Trzy pory dnia, gdyż jedzenie to czynność, którą wykonujemy co najmniej trzy razy dziennie i to całe życie, jak mawiał mój wujcio Henio Wołowski. Ta publikacja przeznaczona jest nie tylko dla dorosłych, gdyż na podstawie zawartych w niej przepisów mogą gotować także dzieci i młodzież. Z tego względu prostota i łatwość wykonania potraw jest naczelną zasadą tego zbioru receptur i kulinarnych gawęd. Gotowanie nie jest takie trudne!
Szczegóły
Tytuł: Trzy pory dniaPodtytuł: Kulinarne fascynacje Krzysztofa Tyszkiewicza
Autor: Krzysztof Tyszkiewicz
Wydawnictwo: G+J Gruner+Jahr Polska
ISBN: 9788377786734
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 250
Format: 16.5x21.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.668 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Smaki Dzień Dobry TVN
G+J Gruner+Jahr Polska
365 obiadów na polskim stole
Publicat
Przybliżenia Narkotyki i upojenie
Fundacja Augusta Hr. Cieszkowskiego
Pyszne 25. Do 25 minut, do 25 złotych
Znak Literanova
Jamie's Ministry of Food
Michael Joseph
Życie codzienne arystokracji
Dom Wydawniczy PWN
Smoleńsk
Wielka Litera