Przepisy zawarte w tej książce czerpią z bogactwa i mądrości tradycyjnej kuchni polskiej oraz kuchni europejskich, zwłaszcza śródziemnomorskich. Zostały ułożone według pór roku i skomponowane w taki sposób, by potrawy nie tylko odżywiały, ale też pozostawały w harmonii ze zmieniającym się zapotrzebowaniem termicznym ciała. W ramach danej kategorii posiłków (np. śniadań) proponujemy kilka wariantów, biorąc pod uwagę zapotrzebowanie na poszczególne składniki pokarmowe. Zatroszczyliśmy się, aby komponować posiłki z użyciem superpokarmów wspomagających układ trawienny.
Choroba nie musi skazywać na rodzinną alienację kulinarną przeciwnie może stać się bodźcem dla prozdrowotnego odżywiania dla całej rodziny. Niniejsza książka pokazuje, że odżywianie dla zdrowia może być proste i niedrogie, a dania smakowite, różnorodne i kolorowe.
Szczegóły
Tytuł: Co jeść przy chorobach żołądka i jelitPodtytuł: Przepisy na wyśmienite i zdrowe potrawy
Autor: Rusin Wiesława
Wydawnictwo: Dragon
ISBN: 9788363559847
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 96
Format: 16.0x24.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.27 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Bóle kręgosłupa
Poradnik dla Ciebie
Poradnik dla Ciebie
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
35 Gier (0532)
Wiek: 5+
Wiek: 5+
Alexander
Mój sekretnik
Wilga