Część druga zawiera informacje z zakresu:
- technologicznych podstaw chowu i hodowli bydła (jego pochodzenie, rozród, odchów, żywienie, pielęgnacja, metody poskramiania), owiec i kóz;
- technologicznych podstaw chowu trzody chlewnej (jej znaczenie gospodarcze i uwarunkowania produkcji, typy użytkowe, podstawy i systemy żywienia);
- chowu i użytkowania koni (znaczenie gospodarcze i społeczne, warunki utrzymania, ekonomika chowu i użytkowania) oraz drobiu (rozród, żywienie i użytkowanie).
Szczegóły
Tytuł: Produkcja zwierzęca Część 2 PodręcznikPodtytuł: do nauki zawodu rolnik. Szkoła ponadgimnazjalna
Autor: Biesiada-Drzazga Barbara, Jeleń Bronisław, Krzęcio Elżbieta, Młynek Krzysztof, Niedziółka Roman
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302141027
Kategoria: Podręczniki
MEN: 2010
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Typ: Podręcznik
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 368
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.52 kg