Produkcja zwierzęca Podręcznik Część 1
do nauki zawodu technik rolnik, technik ogrodnik, technik mechanizacji rolnictwa
WSiP
Podręcznik stanowi kompendium podstawowej, istotnej dla technika rolnika wiedzy z zakresu produkcji zwierzęcej, która pomoże ukształtować profesjonalne umiejętności i podstawy zawodowe. Wiedza z zakresu przedmiotu produkcja zwierzęca jest podana w dwóch częściach podręcznika. Jej opanowanie pomoże w realizowaniu przyszłych zadań zawodowych.
W I części podręcznika podano informacje dotyczące:
- budowy i funkcjonowania zwierząt gospodarskich;
- zasad żywienia zwierząt;
- wartości pasz stosowanych w żywieniu zwierząt;
- warunków w środowisku bytowania zwierząt związanych z higieną produkcji zwierzęcej;
- pokroju zwierząt i podstawowych założeń technologii produkcji.
Szczegóły
Tytuł: Produkcja zwierzęca Podręcznik Część 1Podtytuł: do nauki zawodu technik rolnik, technik ogrodnik, technik mechanizacji rolnictwa
Autor: Marciniak-Kulka Ewa
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302147296
Kategoria: Podręczniki
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 224
Format: 17.0x24.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.324 kg