Nowoczesny podręcznik, w którym w zwięzły sposób przedstawiono najważniejsze aspekty związane z żywieniem człowieka we wszystkich etapach życia. Wiedza w nim zawarta obejmuje problematykę żywienia przedstawioną z perspektywy fizjologa, biologa molekularnego oraz dietetyka.
W publikacji przedstawiono wiadomości teoretyczne z zakresu fizjologii i patofizjologii żywienia, podstawowe zalecenia dotyczące prewencji pierwotnej i wtórnej schorzeń nieinterwencyjnych dietozależnych oraz podstawową wiedzę umożliwiającą udzielenie kompetentnych porad dietetycznych osobom zdrowym w różnych stanach fizjologicznych i pacjentom z różnymi jednostkami chorobowymi.
Podręcznik adresowany jest przede wszystkim do studentów kierunku żywienie człowieka uczelni medycznych i rolniczych oraz instytutów zdrowia publicznego. Będzie także przydatny dla dietetyków, lekarzy i pielęgniarek.
Szczegóły
Tytuł: ŻywieniePodtytuł: Wpływ na zdrowie człowieka
Autor: Simon Langley-Evans
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
ISBN: 9788320041514
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 280
Format: 20.5x28.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.69 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Stephen King na wielkim ekranie
Prószyński i S-ka
Poród naturalny
CoJaNaTo
Papież Franciszek. Życie i wyzwania
Edycja Świętego Pawła
Ziołowy Zakątek Kosmetyki, które zrobisz w domu
Nasza Księgarnia
Wczoraj, dziś, jutro Moje życie
Literackie
Lecznicza żywność
Nowe Spojrzenia
Notatnik A4 w kratkę 100 kartek mix
St. Majewski