W dobie coraz większej świadomości żywieniowej poszukujemy nieprzetworzonych pokarmów bogatych w cenne dla zdrowia składniki. Warto przyjrzeć się produktom z kategorii superfoods. Zaskakujące, jak wiele jest ich wśród naszych typowo polskich towarów: pomidory, warzywa kapustne, czarnuszka, kasze zawierają wiele aktywnych biologicznie związków, witamin oraz składników mineralnych. Coraz łatwiej dostępne są również produkty egzotyczne, jak jagody goji czy tofu posiadające niezwykle cenne właściwości. Książka zawiera opisy ponad 40 produktów ? pokazuje ich właściwości, wpływ na zdrowie i sposoby wykorzystania w konkretnych przepisach.
Szczegóły
Tytuł: SuperfoodsPodtytuł: czyli żywność o wysokiej wartości odżywczej
Autor: Beata Cieślowska, Patrycja Cieślowska
Wydawnictwo: SBM
Seria: WADEMEKUM
ISBN: 9788380590557
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 192
Format: 17.0x25.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.77 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Zdrowie ze smakiem
Oleofarm
Domowa spiżarnia
Arti
Mięsa od A do Z
Arti
Sałatki i surówki
Arti
Zdrowa kuchnia
Od Kuchni