Polska kuchnia regionalna

SBM

  • Rok wydania: 2014
  • Format: 17.0x24.7cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
29,95 PLN
Nasza cena
16,24 PLN
Oszczędzasz 46%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



Znawcy polskich regionalnych kuchni skłaniają się ku twierdzeniu, że trzon naszej tradycji ma rodowód ziemiański i szlachecki i że to właśnie ta tradycja przenikała do innych grup społecznych, które na własne potrzeby i zgodnie z lokalną specyfiką, możliwościami i potrzebami twórczo ją modyfikowały. Dziś z pewnością warto zwrócić uwagę na różnorodność składników, która jest podstawowym wyznacznikiem charakteru lokalnych specjałów, umiejętnie wykorzystywanych przez współczesnych kucharzy. Prezentowana książka przybliża specyfikę kuchni śląskiej, góralskiej, kaszubskiej, kresowej, małopolskiej i wielkopolskiej. Najpopularniejsze przepisy ułatwią przygotowanie regionalnych i smakowitych potraw w domowym zakątku.

Szczegóły

Tytuł: Polska kuchnia regionalna
Autor: Krzysztof Żywczak
Wydawnictwo: SBM
ISBN: 9788378454632
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 240
Format: 17.0x24.7cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.9 kg

Recenzje