Znawcy polskich regionalnych kuchni skłaniają się ku twierdzeniu, że trzon naszej tradycji ma rodowód ziemiański i szlachecki i że to właśnie ta tradycja przenikała do innych grup społecznych, które na własne potrzeby i zgodnie z lokalną specyfiką, możliwościami i potrzebami twórczo ją modyfikowały. Dziś z pewnością warto zwrócić uwagę na różnorodność składników, która jest podstawowym wyznacznikiem charakteru lokalnych specjałów, umiejętnie wykorzystywanych przez współczesnych kucharzy. Prezentowana książka przybliża specyfikę kuchni śląskiej, góralskiej, kaszubskiej, kresowej, małopolskiej i wielkopolskiej. Najpopularniejsze przepisy ułatwią przygotowanie regionalnych i smakowitych potraw w domowym zakątku.
Szczegóły
Tytuł: Polska kuchnia regionalnaAutor: Krzysztof Żywczak
Wydawnictwo: SBM
ISBN: 9788378454632
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 240
Format: 17.0x24.7cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.9 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Literatura i homoseksualność
Sfinks
Wiedźmin. Tom 1. Ostatnie życzenie
SuperNowa
Wiedźmin. Tom 7. Pani Jeziora
SuperNowa
Wiedźmin. Tom 6. Wieża jaskółki
SuperNowa
Wiedźmin. Tom 5. Chrzest ognia
SuperNowa
Wiedźmin. Tom 4. Czas pogardy
SuperNowa
Wiedźmin. Tom 3. Krew elfów
SuperNowa
Homobiografie
Wydawnictwo Krytyki Politycznej