„Zdrowie to nie wszystko, ale bez zdrowia wszystko jest niczym” Artur Schopenhauer. W dzisiejszych czasach wielu ludzi cierpi na wzdęcia, zgagę, uczucie pełni w żołądku i jelitach, alergie pokarmowe, otyłość. Niestety rzadko kto uświadamia sobie, że główną przyczyną takiego stanu rzeczy jest nieprawidłowe łączenie ze sobą różnych pokarmów. Odżywianie wiąże się z tradycjami i nawykami. Jemy chleb z serem, mięso z ziemniakami, ryż z groszkiem, słodki deser, owoce po głównym posiłku. Nawet w kręgach dietetyków, przywiązujących wielką wagę do prawidłowego odżywania, rzadko kiedy uwzględnia się prawidłowe zestawianie pokarmów, które polega na tym, że podczas jednego posiłku spożywamy wyłącznie pasujące do siebie produkty. I nie jest prawdą, że znacznie ograniczamy przez to możliwość wyboru. Po prostu komponując posiłek musimy dokonać właściwego wyboru, uwzględniając procesy zachodzące w ludzkim systemie trawiennym. W pierwszej chwili brzmi to nieco niewiarygodnie. Jeśli jednak raz zapoznamy się z koncepcją właściwego łączenia pokarmów, to będziemy potrafili posługiwać się jej zasadami bez żadnych kłopotów. Zasady te są tak proste i oczywiste, że prawidłowe odżywanie przychodzi bez trudu.
Szczegóły
Tytuł: Sztuka łączenia pokarmówPodtytuł: Co z czym?
Autor: Jan Dries, Inge Dries
Wydawnictwo: Oficyna Wydawnicza ABA
ISBN: 9788361012610
Tytuł oryginału: Lebensmittel richtig kombinieren
Język oryginału: niemiecki
Tłumacz: Łyżnik Dariusz
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 204
Format: 14.5x20.5 cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.256 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Życie bez pasożytów
Oficyna Wydawnicza ABA
Zanim pójdziesz do lekarza
Oficyna Wydawnicza ABA
Lifespan Why We Age and Why We Don't Have To
HarperCollins
Nowoczesne odtruwanie z toksyn
Enso Publishing
Co cię gryzie? Fascynujący świat pasożytów
Poznańskie
Słowiańskie Boginie Ziół
Świat Książki