Sztuka łączenia pokarmów
Co z czym?

Oficyna Wydawnicza ABA

  • Rok wydania: 2014
  • Format: 14.5x20.5 cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Jutro (piątek 2024-11-22)
Sugerowana cena
28,10 PLN
Nasza cena
25,57 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 25,25 zł



„Zdrowie to nie wszystko, ale bez zdrowia wszystko jest niczym” Artur Schopenhauer. W dzisiejszych czasach wielu ludzi cierpi na wzdęcia, zgagę, uczucie pełni w żołądku i jelitach, alergie pokarmowe, otyłość. Niestety rzadko kto uświadamia sobie, że główną przyczyną takiego stanu rzeczy jest nieprawidłowe łączenie ze sobą różnych pokarmów. Odżywianie wiąże się z tradycjami i nawykami. Jemy chleb z serem, mięso z ziemniakami, ryż z groszkiem, słodki deser, owoce po głównym posiłku. Nawet w kręgach dietetyków, przywiązujących wielką wagę do prawidłowego odżywania, rzadko kiedy uwzględnia się prawidłowe zestawianie pokarmów, które polega na tym, że podczas jednego posiłku spożywamy wyłącznie pasujące do siebie produkty. I nie jest prawdą, że znacznie ograniczamy przez to możliwość wyboru. Po prostu komponując posiłek musimy dokonać właściwego wyboru, uwzględniając procesy zachodzące w ludzkim systemie trawiennym. W pierwszej chwili brzmi to nieco niewiarygodnie. Jeśli jednak raz zapoznamy się z koncepcją właściwego łączenia pokarmów, to będziemy potrafili posługiwać się jej zasadami bez żadnych kłopotów. Zasady te są tak proste i oczywiste, że prawidłowe odżywanie przychodzi bez trudu.

Szczegóły

Tytuł: Sztuka łączenia pokarmów
Podtytuł: Co z czym?
Autor: Jan Dries, Inge Dries
Wydawnictwo: Oficyna Wydawnicza ABA
ISBN: 9788361012610
Tytuł oryginału: Lebensmittel richtig kombinieren
Język oryginału: niemiecki
Tłumacz: Łyżnik Dariusz
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 204
Format: 14.5x20.5 cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.256 kg

Recenzje