Kuchnia meksykańska ? sztuka kulinarna Meksyku i okolic, łącząca tradycje tubylczych Indian i wpływów hiszpańskich konkwistadorów. Opiera się głównie na kukurydzy i roślinach strączkowych (około 20 różnych gatunków fasoli) i różnych odmianach papryki i chili.
Szczegóły
Tytuł: Kuchnia meksykańskaPodtytuł: Podróże kulinarne z Małgosią Puzio
Wydawnictwo: Arystoteles
ISBN: 9788363803568
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 64
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.15 kg
Redakcja: Małecka Grażyna
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Kuchnia włoska
Kuchnia domowa
Kuchnia domowa
Literat
Drinki i cocktaile
Debit
Wegańskie desery
SBM
Antologia poezji dziecięcej
Olesiejuk