Obsługa kelnerska. Podręcznik do nauki zawodu kelner. Część 1. Szkoły ponadgimnazjalne

WSiP

  • Rok wydania: 2015
  • Format: 17 x 24.5 cm
  • Oprawa: miękka
Wysyłka:
2 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
81,10 PLN
Nasza cena
73,73 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 67,48 zł



Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie kelner. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.9 (Obsługiwanie gości).

Autorki podręcznika wyczerpująco opisały zagadnienia dotyczące: stanowiska pracy i systemów obsługi kelnerskiej, predyspozycji i umiejętności niezbędnych do wykonywaniu zawodu kelnera, czynności związanych z obsługą gości. Omówiły zasady opracowywania karty menu, doradzania gościom w wyborze potraw i napojów, przyjmowania i rejestrowania zamówień, nakrywania stołu, a także dobierania urządzeń, bielizny, zastawy stołowej oraz sprzętu serwisowego do podawania potraw i napojów. Wiadomości teoretyczne wsparły licznymi przykładami i ćwiczeniami wskazującymi sposoby ich praktycznego zastosowania.

Szczegóły

Tytuł: Obsługa kelnerska. Podręcznik do nauki zawodu kelner. Część 1. Szkoły ponadgimnazjalne
Autor: Renata Szajna, Danuta Ławniczak
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302147159
Kategoria: Podręczniki
Szkoła branżowa I stopnia

MEN: 2013
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Typ: Podręcznik
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 304
Format: 17 x 24.5 cm
Oprawa: miękka
Waga: 0.45 kg

Recenzje