Odroczony rozrost
Technologia w piekarni

Wydawnictwo Naukowe PWN

  • Rok wydania: 2014
  • Format: 15.5x24.5cm
  • Oprawa: Twarda
Wysyłka:
1 - 2 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
89,00 PLN
Nasza cena
80,45 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 54,87 zł



Klienci oczekują świeżych bułeczek, bez względu na porę dnia? Jak zmodernizować produkcję i rozszerzyć asortyment bez ryzyka zwrotów? Niezbędnik piekarza, dedykowany właścicielom piekarń i cukierni, technologom i uczniom. Podpowiada praktyczne rozwiązania, koncentrując się wokół zastosowań technologii chłodniczych: 1. technologia prowadzenia gary w obniżonej temperaturze (odroczony rozrost), pozwala na odroczenie momentu wypieku o kilka-kilkanaście godzin oraz wyraźnie poprawia jakość wyrobów; 2. procesy technologiczne oparte o mroźnie szokowe oraz produkty głęboko mrożone umożliwiają transport uformowanych i wyrośniętych kęsów na znaczne odległości oraz jeszcze dłuższe przechowywanie. Proces wypieku staje się łatwiejszy i możliwy nawet dla mniej wykwalifikowanego personelu. W książce znaleźć można: - podstawy teoretyczne - przykłady instalacji, omówienie obsługi urządzeń - cenne wskazówki, poparte wynikami eksperymentów - porady, na co trzeba zwrócić uwagę planując rozbudowę zakładu - sklep firmowy ? od czego zacząć? Teraz już nic nie stoi na przeszkodzie, aby rozpocząć wypiek bezpośrednio w punktach sprzedaży - sieci partnerów lub... własnej!

Szczegóły

Tytuł: Odroczony rozrost
Podtytuł: Technologia w piekarni
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN: 9788301180034
Tłumacz: Błaszczak Agnieszka
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 172
Format: 15.5x24.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.484 kg
Redakcja: Huber Hans

Recenzje