Już co trzeci Polak cierpi na nietolerancję laktozy. U wielu osób stwierdza się też pewien stopień nietolerancji mleka i jego pochodnych.
Badania naukowe potwierdzają wpływ białka mleka kazeiny na rozwój nowotworów i chorób autoimmunologicznych. Istnieją również dowody na to, że z wiekiem ciało człowieka traci zdolność produkcji enzymów niezbędnych do trawienia mleka, a bogata w nabiał dieta naraża nas na alergie oraz inne dolegliwości związane z układem odpornościowym i trawiennym. Kuchnia bez mleka prezentuje 100 przepisów na pyszne potrawy z alternatywnych dla mleka produktów, takich jak mleko migdałowe, sojowe, kokosowe, z brązowego ryżu czy nasion konopi.
Szczegóły
Tytuł: Kuchnia bez mlekaAutor: Ashley Adams
Wydawnictwo: Buchmann
ISBN: 9788328012509
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 192
Format: 19.1x24.1
Oprawa: Miękka
Waga: 0.608 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Dlaczego myjemy zęby?
Wilga
Porozmawiajmy o seksie
Zwierciadło
Dieta bez mleka i glutenu
Poligraf
Żyj zdrowo i aktywnie z Anną Lewandowską
Porady, ćwiczenia, przepisy, motywacja
Porady, ćwiczenia, przepisy, motywacja
Słowne (dawniej Burda Książki)
Puzzle 30 Maxi Auta 2 (07426)
Clementoni
Stacyjkowo. Ruszać czas! 5. Drużyna ciuchciaków
Media Serwis Zawada
Gotuj zdrowo dla dzieci
Egmont