Co, jak i dlaczego warto jeść, czego należy się wystrzegać, czego nie wolno pomijać?. Zawarte w naszym poradniku odpowiedzi na te pytania wytyczają chorym drogę do polepszenia jakości życia. Autorzy zadbali o wyjaśnienie zależności między jedzeniem a stanem organizmu, a także umotywowanie wskazówek, jakich udzielają. Łatwo sięgnąć po prawidłowo zbilansowane siedmiodniowe jadłospisy dla osób z niedoczynnością tarczycy.
Książka zawiera praktyczne porady i zalecenia specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Mogą z niej korzystać zarówno pacjenci, jak i lekarze podstawowej opieki zdrowotnej.
Szczegóły
Tytuł: Żywienie w niedoczynności tarczycyAutor: Mirosław Jarosz, Hanna Stolińska, Diana Wolańska
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
ISBN: 9788320048742
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 130
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.15 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Immunitet. Joanna Chyłka. Tom 4
Czwarta Strona
Inwigilacja. Joanna Chyłka. Tom 5
Czwarta Strona
Podstawy endokrynologii
Item Publishing
Dieta w chorobach autoimmunologicznych
Co jeść by czuć się lepiej?
Co jeść by czuć się lepiej?
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
S.O.S. dla tarczycy
Dieta w Hashimoto
Dieta w Hashimoto
Wydawnictwo M
Diagnostyka laboratoryjna w dietetyce
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Dieta w chorobach tarczycy
ESTERI /EDRA URBAN & PARTNER/