Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka

PZWL Wydawnictwo Lekarskie

  • Rok wydania: 2020
  • Format: 16.5x23.5cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
149,00 PLN
Nasza cena
127,83 PLN
Oszczędzasz 15%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



To już czwarte wydanie podręcznika cenionego przez studentów i adeptów dietetyki za jasność wywodu, ułatwiającą naukę, i wszechstronność.

Zawiera on:
  • omówienie podstaw żywienia człowieka od znaczenia składników odżywczych, przez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych
  • aktualną klasyfikację diet z ich szczegółowymi charakterystykami 
  • omówienie zasad żywienia w wybranych stanach patologicznych (np. w zatruciach pokarmowych oraz chorobach nowotworowych i neurologicznych), a także żywienia dzieci zdrowych i chorych.

Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania. Został zaktualizowany z uwzględnieniem opinii czytelników i w oparciu o wnioski z praktyki akademickiej.

Szczegóły

Tytuł: Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka
Autor: Helena Ciborowska, Anna Rudnicka
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
ISBN: 9788320048674
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 658
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.922 kg

Recenzje

Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: