To już czwarte wydanie podręcznika cenionego przez studentów i adeptów dietetyki za jasność wywodu, ułatwiającą naukę, i wszechstronność.
Zawiera on:
Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania. Został zaktualizowany z uwzględnieniem opinii czytelników i w oparciu o wnioski z praktyki akademickiej.
Zawiera on:
- omówienie podstaw żywienia człowieka od znaczenia składników odżywczych, przez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych
- aktualną klasyfikację diet z ich szczegółowymi charakterystykami
- omówienie zasad żywienia w wybranych stanach patologicznych (np. w zatruciach pokarmowych oraz chorobach nowotworowych i neurologicznych), a także żywienia dzieci zdrowych i chorych.
Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania. Został zaktualizowany z uwzględnieniem opinii czytelników i w oparciu o wnioski z praktyki akademickiej.
Szczegóły
Tytuł: Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowiekaAutor: Helena Ciborowska, Anna Rudnicka
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
ISBN: 9788320048674
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 658
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.922 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Kompendium wiedzy o żywności żywieniu i zdrowiu
Wydawnictwo Naukowe PWN
Dietoterapia
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Chemia żywności Tom 2
Biologiczne właściwości składników żywności
Biologiczne właściwości składników żywności
Wydawnictwo Naukowe PWN
Dietetyka kliniczna
PZWL Wydawnictwo Lekarskie