Przepisy na łatwe do przygotowania, niezbyt czasochłonne i smaczne potrawy.
Dziś problem diety bezglutenowej dotyka coraz więcej osób. Glutenu muszą unikać chorzy na celiakię i cierpiący z powodu jego nietolerancji, wywołującej szereg uciążliwych dla życia dolegliwości. Coraz więcej ludzi decyduje się na rezygnację z glutenu, aby być zdrowszym i szczuplejszym.
Pierwsza książka autorstwa Grażyny Bober-Bruijn z pięknymi fotografiami Gosi Wieruszewskiej. Znalazło się w niej ponad 100 przepisów na proste potrawy bezglutenowe zilustrowane ok. 400 zdjęciami i rysunkami. Przepisy zostały dobrane tak, aby sprawdziły się podczas rodzinnego przygotowywania dań i zachęcały do własnych poszukiwań kulinarnych.
Autorki udowadniają, że pewne ograniczenia wynikające ze względów zdrowotnych wcale nie muszą zubożyć diety; zachęcają do własnej interpretacji przepisów, modyfikowania ich, urozmaicania, a nie tylko podejmowania prób odtwarzania; do gotowania z dziećmi, aby zaszczepić im nawyki przygotowywania jedzenia w domu oraz sięgania po to, co dobre i zdrowe, nauczyć je gotowania, przekazać umiejętności i styl jedzenia. To co wynosi się z domu. Gotowanie to także podejmowanie decyzji, wybieranie, uczenie się odpowiedzialności.
Szczegóły
Tytuł: Pysznie bez glutenuAutor: Grażyna Bober-Brujin
Wydawnictwo: Muza
ISBN: 9788377588840
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 192
Format: 18.8x24.6cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.48 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Limes inferior
SuperNowa
Paradyzja
SuperNowa
Supercepcja. Tom 6. Wielka ucieczka
Znak Emotikon
Echa nad światem. Lustrzanna. Tom 4
Entliczek
Spółka Antymagiczna i nawiedzony dom. Tom 1
Literatura
Szkoła szpiegów. W obozie wroga. Tom 3
Agora dla dzieci
Złote wrota. Miejscy szpiedzy. Tom 2
Dwukropek