Rośliny dziko rosnące od tysięcy lat towarzyszą człowiekowi. Jadalne zioła, traktowane jako uzupełnienie codziennego jadłospisu, mogą stać się inspiracją do wzbogacania potraw już znanych, jak i do poszukiwania nowych. W atlasie zamieszczono charakterystyki i fotografie 120 ziół, urozmaicone szczegółowymi opisami ich zastosowania i interesującymi ciekawostkami. Znajdują się tu zarówno zioła i przyprawy popularne, jak i te mniej znane, lecz warte poznania i stosowania.
Szczegóły
Tytuł: Atlas ziółPodtytuł: Kulinarne wykorzystanie roślin dziko rosnących
Autor: Aleksandra Halarewicz
Wydawnictwo: SBM
Seria: WADEMEKUM
ISBN: 9788378458609
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 192
Format: 17.0x25.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.77 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Małe stworzonka Obrazki dla maluchów
Olesiejuk
Świat w ruchu Obrazki dla maluchów
Olesiejuk
Pojazdy Obrazki dla maluchów
Olesiejuk
Jajko
Buchmann
Pierwsze słowa maluszka Pojazdy
Aksjomat
Malowanka z pisakiem wodnym Na wsi
.
.
Aksjomat
Magia polskich ziół
Znak Koncept
Wielkie Zatrzymanie. Co się stało z ludźmi?
Biały Kruk