Delikatne i zdrowe gotowanie na parze
W książce pokazano, w jaki sposób za pomocą jednego urządzenia, parowaru lub kombiwaru, które zdobywają swoje miejsce we współczesnej kuchni, zdrowo i szybko przygotować pełnowartościowy posiłek. Zawiera liczne przepisy, dzięki którym można przygotować mnóstwo potraw. Wszystkie niewielkim nakładem pracy i bez szczególnych umiejętności kulinarnych, co dowodzi, jak bardzo wszechstronna jest ta metoda gotowania.
W książce znajdziemy m.in.: informacje o zasadach użytkowania parowaru i kombiwaru, podstawy wiedzy o gotowaniu za pomocą pary wodnej i/lub gorącego powietrza, wiele wyjątkowych i wypróbowanych przepisów (także wykonywanych metodą obróbki w niskiej temperaturze).
Zaproponowane w książce przepisy są praktyczne opisane w taki sposób, by można je było zrealizować we wszystkich powszechnie używanych na rynku urządzeniach. Dodatkowo podane są porady żywieniowe dietetyka oraz wskazówki i porady kucharza profesjonalisty.
Dzięki tej książce przygotujesz pełnowartościowe i kompletne menu nawet dla dużej liczby gości lub domowników. Szybko i bez stresu zabłyśniesz przygotowaniem nowego dania - począwszy od wyrafinowanych przekąsek, przez delikatne zupy, pyszne sałatki, smakowite ryby i potrawy mięsne, po słodkie desery.
Szczegóły
Tytuł: Zdrowe gotowanie w kombiwarze i parowarzeAutor: Ferencsin Georg
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788377733769
Języki: polski
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 96
Format: 23.3x23.7cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.368 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Dania dietetyczne Zdrowe kalorie
Buchmann
Dieta dla wątroby
Astrum
Odchudzająca książka kucharska
Prószyński i S-ka
Kuchnia wagi lekkiej
Bellona
Liczymy kalorie
Bellona
Rozciągliwy Ser z Myszkami
Majdan Zabawek