Jak pokazują ostatnie lata, gotowanie na parze nie jest chwilową modą, lecz wypróbowaną i różnorodną metodą przyrządzania posiłków. Na przekór stereotypom o nudnych, pozbawionych smaku potrawach z pary obserwuje się rosnącą popularność tej techniki. Gotowanie na parze umożliwia łatwe przygotowanie zdrowych dań. Posiłki są bardziej pożywne, mają więcej witamin i minerałów. Poza tym przyrządzanie potraw na parze nie wymaga użycia dodatkowego tłuszczu, przez co są lżejsze. Jest to metodą wilgotną, która korzysta z naturalnej konwekcji ciepła przemieszczającego się w powietrzu, parze lub płynie.
Szczegóły
Tytuł: Dobra kuchnia Gotowanie na parzeWydawnictwo: Dragon
Seria: Dobra Kuchnia
ISBN: 9788378870777
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 64
Format: 17.0x24.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.365 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Kuchnia włoska
Kuchnia domowa
Kuchnia domowa
Literat
Kuchnia mazurska
Dragon
Kuchnia miłosna
Afrodyzjaki
Afrodyzjaki
Dragon
Kuchnia naturalna
Słowne (dawniej Burda Książki)
Kuchnia włoska
Podróże kulinarne z Małgosią Puzio
Podróże kulinarne z Małgosią Puzio
Arystoteles
Kuchnia grecka
Podróże kulinarne z Małgosią Puzio
Podróże kulinarne z Małgosią Puzio
Arystoteles
Kuchnia polska na wszystkie okazje Zupy
Zielona Sowa
Dobra kuchnia Kuchnia polska
Dragon
Zdrowa kuchnia 2. Sałatki i słodkości
Fundacja Nasza Przyszlosc Oddzial W Szczecinku