Kuchnia włoska charakteryzuje się korzystaniem z dużej ilości warzyw i przypraw takich jak oregano, bazylia, pieprz, estragon, tymianek, rozmaryn, a także używaniem parmezanu. W kuchni tej dość powszechnie stosuje się też oliwę, pomidory oraz cebulę i czosnek, a także oliwki. Kuchnia włoska wyspecjalizowała się szczególnie w potrawach mącznych oraz w rybnych i owocach morza.
W tej publikacji z pewnością znajdą Państwo przepisy, które pozwolą zagłębić się w smakach włoskich specjałów.
Szczegóły
Tytuł: Kuchnia włoskaPodtytuł: Podróże kulinarne z Małgosią Puzio
Wydawnictwo: Arystoteles
ISBN: 9788363803537
Języki: polski
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 64
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.15 kg
Redakcja: Małecka Grażyna
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Drinki i cocktaile
Debit
Kuchnia grecka
Podróże kulinarne z Małgosią Puzio
Podróże kulinarne z Małgosią Puzio
Arystoteles
Ewa Wachowicz Ciasta
Promiss
Sałatki, surówki, warzywa faszerowane
Arystoteles
Ewa Wachowicz Obiady
Promiss
Fit desery
Arystoteles
Dziewczyny z wypiekami na 4 pory roku
Słowne (dawniej Burda Książki)
Najlepsze sałatki Beaty
Martel