Kuchnia grecka to dział sztuki kulinarnej wywodzącej się i charakterystycznej dla Grecji i Greków. Zazwyczaj postrzegana jest jako zdrowa i prosta. Charakteryzuje się m.in. popularnym w kuchniach śródziemnomorskich i bałkańskich, częstym stosowaniem czosnku, oliwy z oliwek, liści winorośli, dużej ilości warzyw (zwłaszcza pomidorów, papryki, świeżych ziół), baraniny i ryb.
Zapraszamy do kulinarnej wycieczki po Grecji z naszą publikacją kulinarną.
Kraj produkcji: Polska
Ostrzeżenia:
NIE ( TYLKO CE)
Producent:
PHW „Arystoteles” Matusiak Marek Sp. Jawna
ul. Pańska 96 lok. 83
00-837 Warszawa (Polska)
tel: 504046978
email: SPRZEDAZ@ARYSTOTELES.COM.PL
Szczegóły
Tytuł: Kuchnia greckaPodtytuł: Podróże kulinarne z Małgosią Puzio
Wydawnictwo: Arystoteles
ISBN: 9788363803544
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 5
Format: 16.3x23.4
Oprawa: Miękka
Waga: 0.15 kg
Redakcja: Małecka Grażyna
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Drinki i cocktaile
Debit
Kuchnia włoska
Podróże kulinarne z Małgosią Puzio
Podróże kulinarne z Małgosią Puzio
Arystoteles
Post Daniela
WAM
Sałatki, surówki, warzywa faszerowane
Arystoteles
Fit desery
Arystoteles
Najlepsze sałatki Beaty
Martel