Dieta śródziemnomorska w chorobach sercowo-naczyniowych i cukrzycy

MEDYK

  • Rok wydania: 2015
  • Format: 20.0x20.0cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
49,00 PLN
Nasza cena
39,38 PLN
Oszczędzasz 20%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



Niniejsza publikacja przedstawia korzystny wpływ diety śródziemnomorskiej na przeciwdziałanie chorobom metabolicznym powodowanych miażdżycą (takim jak zawały serca, udary mózgu, nadciśnienie tętnicze) oraz otyłością i cukrzycą. Nie znaczy to jednak, że dieta ta nie może być także pomocna w profilaktyce innych chorób dietozależnych, jak niektóre nowotwory, schorzenia układu nerwowego i oczu czy osteoporoza. "Jesteśmy tym, co jemy, jak głosi przysłowie. Spośród wielu diet opisywanych, stosowanych i propagowanych przez fachowców i ignorantów, jedynie dieta śródziemnomorska posiada dowody na korzystny wpływ na najczęściej występujące choroby naczyniowe i metaboliczne. Prof. Wiktor Szostak i dr Aleksandra Cichocka są wybitnymi naukowcami oraz praktykami zajmującymi się od lat wpływem sposobu odżywiania na zdrowie. Dlatego ich książka zawiera nie tylko kliniczne dowody na skuteczność diety śródziemnomorskiej, naukowe podstawy jej efektów, ale również wskazówki jak stosować ją codziennym żywieniu. Dzięki Autorom możemy, chociaż w kuchni poczuć się jak mieszkańcy słonecznych krajów południa Europy!"

Szczegóły

Tytuł: Dieta śródziemnomorska w chorobach sercowo-naczyniowych i cukrzycy
Autor: Szostak Wiktor B., Cichocka Aleksandra
Wydawnictwo: MEDYK
ISBN: 9788364045219
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 152
Format: 20.0x20.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.448 kg

Recenzje