Zasady żywienia podręcznik cz.1 KW HGT.12

WSiP

  • Rok wydania: 2019
  • Format: 17.0x24.5cm
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
78,30 PLN
Nasza cena
71,20 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 51,51 zł



Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji HGT.12
Znany i lubiany podręcznik, który starannie omawia składniki pokarmowe i ich rolę w żywieniu człowieka. Dokładne schematy i przystępne wyjaśnienia ułatwiają zrozumienie skomplikowanej tematyki biochemicznej.
Podkreśla znaczenie właściwego odżywiania się i przestrzega przed często popełnianymi w tym zakresie błędami. Publikacja omawia układ pokarmowy i metabolizm poszczególnych składników żywnościowych. Następnie wprowadza w zagadnienia gospodarki energetycznej organizmu, związanym z nią zapotrzebowaniem na poszczególne składniki oraz normami żywieniowymi. Podręcznik odwołuje się do najnowszych zaleceń dietetyków.
Treść urozmaica bogaty materiał zdjęciowy. Pytania i polecenia pomagają samodzielnie sprawdzić poziom opanowanej wiedzy.

Szczegóły

Tytuł: Zasady żywienia podręcznik cz.1 KW HGT.12
Autor: Dorota Czerwińska
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302152580
Kategoria: Podręczniki
Podręczniki do Egzaminu kwalifikacji zawodowej

Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Typ: Podręcznik
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 256
Format: 17.0x24.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.38 kg

Recenzje