Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Przygotowywanie i wydawanie dań. Kwalifikacja HGT.02. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz. Część 1. Szkoły ponadpodstawowe

WSiP

  • Rok wydania: 2019
  • Format: 242x169x17 mm
  • Oprawa: miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
97,00 PLN
Nasza cena
88,19 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 64,45 zł



Znany i lubiany podręcznik dostosowany do podstawy programowej z 2019 r. omawia starannie surowce stosowane w gastronomii, kładzie przy tym duży nacisk na uwypuklone w nowej podstawie przyprawy oraz tłuszcze. Przedstawia zasady racjonalnego żywienia i główne techniki stosowane w trakcie przygotowywania potraw. Podkreśla znaczenie bezpieczeństwa żywności. Opisuje procesy przyrządzania dań z warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów oraz jaj i zbóż.

Podręcznik dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zawiera kluczową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę.

Obowiązkowa pozycja w przygotowaniach do egzaminu zawodowego! Wiadomości teoretyczne wsparte licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami przybliżającymi praktyczne zastosowanie wiedzy.

Szczegóły

Tytuł: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Przygotowywanie i wydawanie dań. Kwalifikacja HGT.02. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz. Część 1. Szkoły ponadpodstawowe
Autor: Małgorzata Konarzewska
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302183119
Kategoria: Podręczniki
Technikum

Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Typ: Podręcznik
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 480
Format: 242x169x17 mm
Oprawa: miękka

Recenzje