Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 1. Podstawy gastronomii. Podręcznik do nauki zawodów z branży gastronomicznej. Szkoły ponadgimnazjalne

WSiP

  • Rok wydania: 2017
  • Format: 17 x 24 cm
  • Oprawa: miękka
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze
Sugerowana cena
83,60 PLN
Nasza cena
76,00 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 57,23 zł



Podręcznik pomaga zdobyć wiedzę i opanować umiejętności wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodzie . Stanowią one podbudowę do kształcenia w zawodach: kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych.

Publikacja koncentruje się na takich efektach kształcenia jak: racjonalne gospodarowanie surowcami i odpadami, rozpoznawanie instalacji i urządzeń w zakładach gastronomicznych, postępowanie zgodnie z instrukcjami obsługi.

Dla przyszłych kucharzy i techników żywienia bardzo przydatne będą wzory dokumentacji zgodnej z systemem HACCP stosowanej w zakładach gastronomicznych. Atutem publikacji jest też bogaty materiał uzupełniający, którego znajomość będzie pomocna podczas egzaminu praktycznego.

Rysunki ułatwiają zrozumienie trudniejszych zagadnień i prezentują oznaczenia stosowane w gastronomii.

Szczegóły

Tytuł: Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 1. Podstawy gastronomii. Podręcznik do nauki zawodów z branży gastronomicznej. Szkoły ponadgimnazjalne
Autor: Anna Kmiołek-Gizara
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302167812
Kategoria: Podręczniki
Technikum
Szkoła branżowa I stopnia

Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Typ: Podręcznik
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 168
Format: 17 x 24 cm
Oprawa: miękka
Waga: 0.4 kg

Recenzje