Książka ta stanowi pierwszą monografię, w języku polskim, o jęczmieniu, o jego chemii i technologii oraz możliwościach wykorzystaniu w żywieniu człowieka. Została ona podzielona na cztery główne części. Pierwszą z nich stanowią przyrodniczo- rolnicze podstawy uprawy oraz morfologia i anatomia jęczmienia. Druga część dotyczy składu chemicznego ziarna jęczmienia, zawiera unikalny rozdział o związkach fenolowych ziarna. W trzeciej części umieszczono aspekty profilaktyczne oraz żywieniowe ziarna jęczmienia i jego przetworów, zaś w czwartej- przedstawiono współczesne możliwości wykorzystania tego zboża.
Szczegóły
Tytuł: Jęczmień Chemia i technologiaAutor: Gąsiorowski Henryk
Wydawnictwo: Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Kod paskowy: 9788309016854
ISBN: 8309016859
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 285
Format: 16.5x23.8
Oprawa: Miękka
Waga: 0.51 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Owies, chemia i technologia
Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Hodowla i użytkowanie bydła
Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Pasze i dodatki paszowe
Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Wielka przygoda małej kaczuszki
Olesiejuk
Mały kotek
Wilga
Kocie historie
Literatura
Mata laminowana Smerfy
STARPAK
Autobus Wykrojnik
Wilga
Grzechotka Śrubokręt (14486)
Clementoni
Rasy zwierząt gospodarskich (dodruk 2020)
Wydawnictwo Naukowe PWN