REA - Usługi kelnerskie. Kwalifikacja T.10. Podręcznik do nauki zawodu kelner. Szkoły ponadgimnazjalne
WSiP
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie kelner. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.10 (Organizowanie usług gastronomicznych).
Podręcznik obejmuje tematy dotyczące usług gastronomicznych, zasad ich kalkulacji i rozliczania, organizacji przyjęć okolicznościowych w zakładzie gastronomicznym, organizacji szkoleń i konferencji, przyjęć dyplomatycznych, usług cateringowych, systemów i programów komputerowych dla gastronomii, roli dobrych obyczajów w stosunkach międzyludzkich.
Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym wzbogacono ilustracjami, schematami, tabelami, rysunkami, co pozwala na osiągnięcie zakładanych efektów kształcenia. Pytania kontrolne pomogą uczniowi sprawdzić poziom wiedzy.
Podręcznik obejmuje tematy dotyczące usług gastronomicznych, zasad ich kalkulacji i rozliczania, organizacji przyjęć okolicznościowych w zakładzie gastronomicznym, organizacji szkoleń i konferencji, przyjęć dyplomatycznych, usług cateringowych, systemów i programów komputerowych dla gastronomii, roli dobrych obyczajów w stosunkach międzyludzkich.
Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym wzbogacono ilustracjami, schematami, tabelami, rysunkami, co pozwala na osiągnięcie zakładanych efektów kształcenia. Pytania kontrolne pomogą uczniowi sprawdzić poziom wiedzy.
Szczegóły
Tytuł: REA - Usługi kelnerskie. Kwalifikacja T.10. Podręcznik do nauki zawodu kelner. Szkoły ponadgimnazjalneAutor: Renata Szajna, Danuta Ławniczak, Alina Ziaja
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302150401
Kategoria: Podręczniki
Technikum
Szkoła branżowa I stopnia
MEN: 2015
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Typ: Podręcznik
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 368
Format: 17 x 24 cm
Oprawa: miękka
Waga: 0.515 kg