Profesjonalny kurs kuchni wegetariańskiej ponad pół tysiąca fotografii z podstawowymi zasadami i najlepszymi przepisami.
Książka składa się z czterech sekcji poświęconych filarom kuchni wegetariańskiej: zbożu, warzywom, tofu i seitan, ziarnom oleistym. Każda sekcja jest poprzedzona bogatym wstępem zawierającym wiele niezbędnych informacji dotyczących właściwości i walorów odżywczych każdego z produktów.
Rzecz niezwykle oryginalna, wszystkie składniki i etapy przygotowywania potraw są sfotografowane z góry: w ten sposób łatwo można zorientować się czego będziemy potrzebować do przyrządzenia dań, bez zagłębiania się w treść przepisu. To wspaniała, bogato ilustrowana (ponad 500 zdjęć) książka kucharska przeznaczona nie tylko dla wegetarian, ale także dla wszystkich tych, którzy pragną odkryć nowy i zaskakujący urok smacznej i przede wszystkim zdrowej kuchni.
Szczegóły
Tytuł: Wegetariańska szkoła gotowania krok po krokuAutor: Lena Tritto
Wydawnictwo: Jedność
ISBN: 9788379712564
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 224
Format: 19.5x24.0cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.735 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Leksykon smaków
Buchmann
Opowiadania bizarne
Literackie
Dzika kuchnia
Nasza Księgarnia
Gastronomia molekularna
Editorial