Odkrywamy na nowo proces fermentacji: własnoręczny wyrób kiszonej kapusty, kimchi, miso, ketchupu, sera i szynki, a także warzenie piwa i pieczenie chleba są bardzo proste dzięki maleńkim pomocnikom: bakteriom i drożdżom.
Fermentacja jest pradawną metodą, umożliwiającą wyrób i konserwowanie wielu artykułów żywnościowych. Powstałe produkty spożywcze są zdrowe i lekkostrawne, regulują trawienie, wzmacniają układ odpornościowy, a przede wszystkim - mają niezrównany smak!
Przekonajmy się sami i dajmy zainspirować ponad 250 przepisom na smaczne produkty!
Szczegóły
Tytuł: Domowe pyszności - łatwe do zrobieniaPodtytuł: kiełbasa, ser, piwo, cydr, tofu, ocet
Autor: Cosima Bellersen Qurini
Wydawnictwo: Delta W-Z
ISBN: 9788371758621
Tytuł oryginału: Fermentieren Das Rezeptbuch
Język oryginału: niemiecki
Tłumacz: Floriańczyk Barbara
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 128
Format: 17.0x24.0cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.43 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Pieczywo domowego wypieku. W kuchni
Olesiejuk
Niewidzialna gra Część 4 Wygnanie
Kościuszko
Niewidzialna gra część 5 Jaskinia
Kościuszko
Wiejskie specjały
Olesiejuk