Outlet: uszkodzenie okładki bez wpływu na treść
Od wieków ludzie zastanawiali się w jaki sposób przechować żywność, wydłużyć jej trwałość, aby zachowała wartości odżywcze i walory smakowe.
Suszone zioła wykorzystywano w różnego rodzaju mieszankach aptecznych oraz kulinarnych. Suszono również grzyby, warzywa i owoce.
Dziś popularną formą przechowywania produktów jest ich mrożenie, ale nadal niesłabnącym powodzeniem cieszą się wszelkiego rodzaju przetwory. Ich popularność wynika z tego, że samodzielne przygotowane przetwory nie zawierają szkodliwych dla zdrowia konserwantów. Tempo życia powoduje, że łatwiej otworzyć słoik z własnoręcznie zakwaszonym barszczem lub żurkiem i w ciągu zaledwie kilku minut uzyskać wyborną zupę.
Chutneye, octy i oliwy, kwaszonki, marynaty, konfitury, dżemy, galaretki, czyli przeszło 100 przepisów na zamykanie smaków i aromatów w słoikach, według starych, sprawdzonych receptur.
Od wieków ludzie zastanawiali się w jaki sposób przechować żywność, wydłużyć jej trwałość, aby zachowała wartości odżywcze i walory smakowe.
Suszone zioła wykorzystywano w różnego rodzaju mieszankach aptecznych oraz kulinarnych. Suszono również grzyby, warzywa i owoce.
Dziś popularną formą przechowywania produktów jest ich mrożenie, ale nadal niesłabnącym powodzeniem cieszą się wszelkiego rodzaju przetwory. Ich popularność wynika z tego, że samodzielne przygotowane przetwory nie zawierają szkodliwych dla zdrowia konserwantów. Tempo życia powoduje, że łatwiej otworzyć słoik z własnoręcznie zakwaszonym barszczem lub żurkiem i w ciągu zaledwie kilku minut uzyskać wyborną zupę.
Chutneye, octy i oliwy, kwaszonki, marynaty, konfitury, dżemy, galaretki, czyli przeszło 100 przepisów na zamykanie smaków i aromatów w słoikach, według starych, sprawdzonych receptur.
Szczegóły
Tytuł: Przetwory. Ponad 100 przepisów (Uszkodzona okładka)Autor: Elżbieta Adamska
Wydawnictwo: Olesiejuk
ISBN: 9788375885446
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 224
Format: 16.5x20.5 cm
Oprawa: oprawa twarda wypełniona gąbką
Waga: 0.68 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Dlaczego mężczyźni kochają zołzy
G+J Gruner+Jahr Polska
Psychologia odżywiania się. Od zdrowych do zaburzonych zachowań żywieniowych
Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego
Ziołowy Zakątek Kosmetyki, które zrobisz w domu
Nasza Księgarnia