Przetwory. Ponad 100 przepisów (Uszkodzona okładka)

Olesiejuk

  • Rok wydania: 2010
  • Format: 16.5x20.5 cm
  • Oprawa: oprawa twarda wypełniona gąbką
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
19,99 PLN
Nasza cena
13,06 PLN



Outlet: uszkodzenie okładki bez wpływu na treść
Od wieków ludzie zastanawiali się w jaki sposób przechować żywność, wydłużyć jej trwałość, aby zachowała wartości odżywcze i walory smakowe.
Suszone zioła wykorzystywano w różnego rodzaju mieszankach aptecznych oraz kulinarnych. Suszono również grzyby, warzywa i owoce.
Dziś popularną formą przechowywania produktów jest ich mrożenie, ale nadal niesłabnącym powodzeniem cieszą się wszelkiego rodzaju przetwory. Ich popularność wynika z tego, że samodzielne przygotowane przetwory nie zawierają szkodliwych dla zdrowia konserwantów. Tempo życia powoduje, że łatwiej otworzyć słoik z własnoręcznie zakwaszonym barszczem lub żurkiem i w ciągu zaledwie kilku minut uzyskać wyborną zupę.
Chutneye, octy i oliwy, kwaszonki, marynaty, konfitury, dżemy, galaretki, czyli przeszło 100 przepisów na zamykanie smaków i aromatów w słoikach, według starych, sprawdzonych receptur.

Szczegóły

Tytuł: Przetwory. Ponad 100 przepisów (Uszkodzona okładka)
Autor: Elżbieta Adamska
Wydawnictwo: Olesiejuk
ISBN: 9788375885446
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 224
Format: 16.5x20.5 cm
Oprawa: oprawa twarda wypełniona gąbką
Waga: 0.68 kg

Recenzje