Tradycja i współczesność w izraelskiej kuchni.
Nowoczesna kuchnia żydowska jest połączeniem smaków, swoistą kuchnia fuision, wiążącą historyczne smaki z obecnymi. Książka jest nie tylko zbiorem kulinarnych przepisów, ale wzbogacają ją piękne, charakterystyczne barwne fotografie. To także wędrówka po tradycjach, świętach i obrządkach kultury żydowskiej, opowieść o smakach nowoczesnej kuchni Izraela i potrawach sporządzanych współcześnie na ulicach Jerozolimy.
Szczegóły
Tytuł: Smaki IzraelaAutor: Nida Degutiene
Wydawnictwo: Buchmann
ISBN: 9788328028234
Tłumacz: Wasilewska Wioleta
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 304
Format: 21.0x27.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 1.205 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Leksykon smaków
Buchmann
Trufla. Same dobre rzeczy
Buchmann
Apetyt
Filo
Jajko
Buchmann
Prosto
Filo
Portugalia do zjedzenia
Buchmann
Cudne manowce Wszystko co w Polsce najlepsze
Edipresse Polska
Ramen Zupa szczęścia i miłości
Prószyński i S-ka